10 Kasım 2011 Perşembe

VAN BİR KEZ DAHA SARSILDI

Van'da dün saat 21:23'de, 5.6 şiddetinde deprem meydana geldi. Merkez üssü Edremit İlçesi olan depremde, Van merkezde bulunan 2 otel ve 1 dersane binası ile 25 bina yıkıldı. 25 binada 22'sinin boş olduğu bildirilirken çalışmalar 3 binada yoğunlaştı.
Yıkılan Bayram Otel'de gazeteciler ile Kızılay görevlilerinin kaldığı belirtilirken, DHA muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz'ın da Bayram Otel'in enkazının altında olduğu öğrenildi. Binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları başlatılırken, yetkililer 2 otelin enkazından şu ana kadar 27 kişinin sağ çıkarıldığını ifade etti. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi ise, depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı.

Merkez üssü Van'ın Edremit İlçesi olan 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, saat 21.23'te yaşanan 5.6 büyüklüğündeki deprem, yerin 5 kilometre altında meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi ise, depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder